MAREMAR | Vols saber-ne més?

25.02.2019

L'ARGUMENT

Una nena en un camp de refugiats que plora desconsoladament perquè ha perdut als seus pares es troba amb un personatge fantàstic que la consola explicant-li la història de Pèricles.

Pèricles, príncep de Tir, es veu obligat a fugir del seu poble i de diferents indrets de la costa del Mediterrani perseguit per les ordres del maligne governador d’Antíoc. Durant les seves aventures, Pèricles s’enamora de la filla del rei de Pentàpolis, Thaïsa, amb qui es casa i emprèn la tornada cap a Tir. Enmig d’una gran tempesta, el seu vaixell naufraga i a la seva dona Thaïsa la llencen al mar creient que és morta després de donar a llum a Marina. Pèricles, desesperat, deixa la seva filla a Tarsus perquè la cuidin Cleó i Dionisa.

El cos de Thaïsa apareix a la costa d’Efes, on un metge la fa reviure.Al cap d’uns anys, Marina es converteix en una jove molt atractiva que provoca la gelosia de Dionisa, la qual conspira per assassinar-la. L’intent fracassa i raptada pels pirates, Marina acaba en un bordell de Mitilene. Cleó i Dionisa expliquen al rei Pèricles que la seva filla ha mort, fet que el porta a una vida de dol i silenci navegant pels mars.

El vaixell de Pèricles arriba per casualitat a Mitilene i el seu gobernador prova d’alegrar-lo enviant-li a Marina per a que li canti. Quan aquesta li explica la seva història, Pèricles, ple de joia, se n’adona que és la seva filla. A continuació, la deessa Diana fa que Marina, Pèricles i Thaïsa es reuneixin definitivament. Tota la història de Pèricles és una gran metàfora d’una vida plena de pèrdues i naufragis d’una nena refugiada que finalment també es retroba amb la seva família.

SOBRE QUÈ REFLEXIONA

Amb Pèricles, Shakespeare recrea una metàfora sobre la vida, explicada com un viatge a través del mar. Aquest text ens mostraque la prevalença de la bondat i l’amor poden ser recompensades per damunt de la maldat. És, també, un cant a l’amor familiar i a la reunificació dels membres dispersats d’una família que lluiten pel seu retrobament.

UN ETERN CONFLICTE A LA MEDITERRÀNIA

En analitzar els diferents llocs on s’esdevenen les aventures de Pèricles, de seguida vam constatar que tenen lloc a diferents indrets de la Mediterrània on, en l’actualitat, hi estan succeint els dramàtics episodis de la migració de molts ciutadans del Proper Orient que fugen de la devastació de la guerra de Síria, Iraq i de tota la regió, per arribar -moltes vegades infructuosament- a una terra on tinguin un futur més prometedor per a ells i les seves famílies.

Malauradament, aquest viatge arriscat i difícil inclou trajectes perillosos per mar a bord d’embarcacions sobrecarregades i poc preparades, i fa que siguin molt habituals els tràgics naufragis en què persones de tota edat i condició hi perdin la vida o quedin separades de les seves famílies, a mercè de la voluntat d’uns governs que no s’interessen gens pel seu futur.

Aquesta coincidència d’escenaris ens va dur a pensar que, aprofitant la narració de les aventures de Pèricles, es podia fer una reflexió sobre el drama que assola els camps de refugiats i els sofriments que pateix una població, l’únic delicte de la qual és provar de fugir de la guerra que assota el seu país per cercar un futur millor.

UN LLENGUATGE TOTAL

Partint de l’univers musical de Lluís Llach, Andreu Gallén convertirà les seves cançons en atmosferes melòdiques que ens acompanyaran en les emocionants aventures de Pèricles.

Amb MAREMAR, Dagoll Dagom explora un nou llenguatge amb música i cançons a cappella, amb les veus sense orquestra ni acompanyament instrumental. Al mateix temps, Ariadna Peya ens farà viure de forma commovedora amb la dansa i el moviment viatges, naufragis, pèrdues i retrobaments. Serà un espectacle total, on les coreografies embolcallaran les cançons i les escenes creant un tot homogeni en que música, veu, text i moviment es fonguin en una mateixa proposta lluny del teatre musical de tall més clàssic.

LA COMPANYIA

La companyia estarà formada per 9 joves actors i actrius disposats a preparar un treball d’elevada exigència musical, coreogràfica i teatral, els quals interpretaran els més de trenta personatges que apareixen al llarg de la funció.

Seran els propis membres de la companyia els que crearan les harmonies i les melodies de l’espectacle, acompanyant-se en algunes ocasions, de ritmes i percussions que ells mateixos executin.

Els intèrprets que donaran vida als personatges seran Roger Casamajor, Anna Castells, Cisco Cruz, Mercè Martínez, Marc Pujol, Aina Sánchez, Marc Soler, Elena Tarrats i Marc Vilajuana.

 

Maremar de Dagoll Dagom

Dissabte 2 de març, a les 18 h i a les 21 h

Teatre Auditori de Granollers

Més informació

Actualitat