29.04.2021
1. És l’obra guanyadora de la 25a Mostra de Teatre de Barcelona, i la primera obra que es va reprendre després del confinament!
Després d’exhaurir entrades en la seva presentació a la sala Dau al Sec de Barcelona, Partícules Paral·leles va ser l’espectacle inaugural i guanyador de la darrera Mostra de Teatre de Barcelona, el passat mes d’octubre. Així doncs, és una obra que està seduint crítica i públic allà on va.
Conclusió: no et vols perdre una obra que ha donat, està donant i donarà molt de què parlar.
2. Temàtiques súper actuals
És una obra completa, amb conflictes dramàtics, comèdia, que passa volant i que posa la pell de gallina. A més, aborda tota una sèrie de temes que no poden ser més actuals: la comunicació, l’impacte de la tecnologia en les nostres vides, distància i presencialitat, xarxes socials, Internet, la mercantilització de les relacions, el ritme frenètic i sense pausa de la societat contemporània, el canvi climàtic, el futur dels joves...
Conclusió: una obra que passa volant, però que ofereix reflexions que queden molt de temps.
3. És ideal per a tota la família!
L’obra està formada per tres històries paral·leles, protagonitzades per personatges de totes les edats. Veurem en escena una parella d’adolescents, un jove que ja passa dels trenta, una parella que ha superat els cinquanta... i un robot (que seria atemporal)! Tractem temes que afecten totes les generacions, i també com aquestes generacions es relacionen entre elles.
Conclusió: una oportunitat única per anar al teatre amb els avis, els pares, els fills... no, els gossos no poden entrar. Gats tampoc, si us plau: el robot hi té al·lèrgia.
4. Ciència-ficció? on tot el que s’hi planteja... existeix!
Aborda tota una sèrie de temes... però projectats en un futur proper, per reflexionar sobre què podria passar si tot segueix pel mateix rumb. Per exemple, com seria la vida de moltes persones que viuen soles, si tinguessin un androide de companyia? Com seran les relacions del futur si seguim prioritzant més i més la comunicació a través del mòbil? Podrem arribar a contractar online algú perquè ens faci de parella, o de mare, o de fill? Tot això està succeint ja al món, a països on la tecnologia ha envaït més el terreny quotidià. Quant de temps fins que arribi a casa nostra?
Conclusió: ideal per a qui agradi les sèries tipus Netflix (algú ja l’ha comparada amb un capítol de Black Mirror).
5. L’autor, director i actor... és granollerenc!
L’Ivan Andrade va nèixer a Granollers ara fa... uns quants anys. Nedador i waterpolista del CN Granollers, va marxar a Barcelona i Londres per estudiar teatre. Després de treballar com a actor durant més de quinze anys, en els quals l’hem vist presentant programes del Club Súper 3, fent anuncis dels Donuts, o protagonitzant pel·lícules al costat del Paco Morán, Sancho Gracia o Jordi Mollà... ara torna a casa amb una companyia pròpia i el que és el seu primer gran èxit.
Conclusió: si vas anar a l’Escola Granullarius, a l’IES Carles Vallbona o al CN Granollers, i també tens uns quants anys, existeixen moltes possibilitats que coneguis l’autor, director i actor de l’espectacle, amb el qual podràs parlar directament, després de l’obra... perquè oferim un debat postfunció!