Indi Gest és un col·lectiu artístic de Barcelona nascut l’any 2007. Des d’aleshores, el seu afany de creació ha estat insaciable i mai no s’ha aturat. Centrats majoritàriament en les arts escèniques, solen crear els seus espectacles des del diàleg constant entre les diferents disciplines. Les dramatúrgies dels espectacles s’han centrat majoritàriament en el text i la música, però també en el gest, l’espai, el vestuari, la llum o l’audiovisual.
Des que es va fundar, Indi Gest ha creat una trentena d’espectacles, instal·lacions, curtmetratges i d’altres activitats artístiques, arreu del territori com també a l’estranger, i ha estat guardonada en diverses ocasions. Però a banda dels seus espectacles, també ha col·laborat en concerts, en espectacles infantils, en docència als instituts, dissenyant i conduïnt gales, lectures dramatitzades o col·laborant amb poetes...
En l’actualitat, els seus components són Helena Font, Alícia Gorina, Jordi Oriol, Carles Pedragosa i Marc Permanyer. Però han format part del col·lectiu, molts d’altres col·laboradors íntims com Sílvia Delagneau, Glòria Cano, Isak Férriz, Alex Aviñoa, Raimon Rius, Laura Garcia, Jordi santanach, entre molts, molts més.
L’any 2022 Indi Gest celebra el seu quinzè aniversari amb més salut i força que mai, i espera poder continuar molts anys més fent gaudir el públic amb les seves futures creacions.
LA MALA DICCIÓ
Divendres 19 de novembre | Teatre Auditori de Granollers
La mala dicció perverteix Macbeth, de Shakespeare, i trasllada, a dia d’avui, no tant el tema de l’ambició per posseir el poder, sinó la manera com actuem posseïts per aquest. Estem sota els efectes d’un encanteri que ens fa viure encegats pel capital —istme actual entre el dalt i el baix, entre el bé i el mal—. I, per gràcia geogràfica i l’evident polaritat, ens ha tocat tenir el poder i la il·lusió de llibertat, però dominats pel poder i eternament insatisfets, tant, que n’hem abusat, i els nostres crims innombrables han dut el món al límit del col·lapse.
EUROPA BULL
Divendres 11 de març | Teatre Auditori de Granollers
Europa Bull, premi Quim Masó 2018, és un espectacle poètic, elegant i ple d’humor sobre les pors dels europeus, desemparats després de pensar durant molt de temps que havien trobat un refugi de les tempestes de l’economia i de les guerres nacionals. Potser han oblidat que el mite d’Europa és el d’un déu de l’Olimp que arriba a l’altra banda del Mediterrani, s’enamora d’una noia fenícia (Europa) i la rapta sota l’aspecte d’un immens toro. Un mite fundador ple de violència que es torna a fer present quan aquesta comunitat tan aparentment plàcida ha començat a bullir i treure fum. Una Europa a punt de petar.
Diumenge 28 novembre | Teatre Auditori de Granollers.
De la fusió de música, literatura i creació km0 en resulta?Poemari, una selecció de poemes de la literatura catalana musicats per compositors contemporanis de casa nostra. Poques vegades tenim l’oportunitat d’escoltar tres formacions com Veus- Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor Jove Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers junts sobre un mateix escenari, acompanyats en aquesta ocasió de Jordi Masó al piano i la proposta dramatúrgica del col·lectiu artístic Indi Gest.
Dins del projecte Coenzims, projecte comunitari d’Escena grAn.
Una de les passions del col·lectiu Indi Gest és la d’entrecreuar diferents llenguatges, no sols per crear contingut, sinó pel gust de la pròpia forma. La musicalitat de la llengua mateixa ha estat –en molts dels seus espectacles– el motor dramàtic de la pròpia peça.
Al Teatre Auditori de Granollers tindrem els espectacles “La mala dicció” (el seu nom ja ho diu tot) i també “Europa Bull” (peça que amalgama més d’una desena de llengües europees). És per això que el col·lectiu ha volgut aprofundir en la investigació del recurs de la paraula més enllà de la seva funcionalitat comunicativa, treballant amb la ciutadania de Granollers de diferents llengües mares.
Escoltar les llengües que viuen a Granollers, més enllà de les autòctones del país, per –a banda d’estudiar-ne els distintius en el ritme, timbre i melodies que depuren cada llengua– posar en valor la seva manera de mirar al món: les tries en les metàfores, les variants en les onomatopeies o en els seus particulars jocs de paraules i el seu humor.
I, amb tot, extreure’n el material sensible per a una peça artística, que ens mostri com les llengües, lluny de ser fronteres entre persones, poden esdevenir ponts artístics, oberts i sense límits.
Taller adreçat a 15 alumnes estrangers, amb un bon nivell de català i de sis nacionalitats diferents, del Consorci per a la Normalització Lingüística de Granollers.
Indi Gest és un col·lectiu que centra les seves produccions en la paraula i acostuma a crear els seus espectacles des del diàleg constant entre les diferents disciplines. Les dramatúrgies dels espectacles s’han centrat majoritàriament en el text i la música, però també en el gest, l’espai, el vestuari, la llum o l’audiovisual.
Amb l’objectiu que els joves puguin conèixer els diferents llenguatges possibles dins de les arts escèniques, s’ha proposat aquest taller sobre l’imaginari de la companyia. Un taller adreçat concretament als alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Celestí Bellera de Granollers.
Jordi Oriol i Carles Pedragosa, membres de la companyia Indi Gest, seran els encarregats d’explicar als alumnes el llenguatge que els defineix.