Temporada 22/23

Durant la Temporada 2022/2023 el Teatre Auditori de Granollers ha dut a terme connexions entre 5 espectacles i diferents col·lectius.

'Save the Temazo'

A partir de l’espectacle de música i circ Save The Temazo, es va iniciar un procés d’etnografia musical amb el qual, a partir de diversos formats i mediat per diverses disciplines, es va convidar a parlar a diferents col·lectius de la ciutat: Espai Jove Font Verda, El Xiprer, Dones de Can Gili i +Oportunitats (Dimas). Els participants van fer un viatge a través de les músiques individuals per tal de connectar i conèixer les músiques col·lectives de la ciutat. El procés va culminar amb l’assistència a l’espectacle per part dels participants i les seves famílies i amb una sessió de Fòrum musical en la qual les persones participants van posar en comú el seu tema a través del qual s’han conegut i apropat a realitats d’una ciutat diversa i plural.

Aquest és el vídeo resultant del procés de treball amb els diferents col·lectius, als que hem preguntat què representa per a ells la música, i que es va projectar el mateix dia de l’espectacle Save the temazo:

A més d’aquest procés de treball amb aquests col·lectius, els alumnes de 3r de l’Escola Ponent de Granollers i un grup de gent gran del Servei d’Esports de l’Ajuntament han realitzat durant el mes d’octubre tallers de circ al Teatre Auditori amb David Cuspinera, actor, acròbata, ballarí i professor de tècniques de circ llicenciat per l’Institut del Teatre de Barcelona. Els participants del taller van assistir també a l’espectacle.

'Cr#sh (tothom pot caure)'

A partir de l’espectacle es va fer un procés amb joves de l’Hospital de dia per a adolescents gestionat pel CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil). Les sessions, dinamitzades per l’associació Abilis, han permès generar un espai de seguretat i conversa en el que a través del cos i la paraula s’han abordat els malestars des d’una perspectiva comunitària. Els tallers es van dur a terme al CSMIJ i el grup va assistir també a l’espectacle en la seva sessió matinal per a Instituts. Al cap d’uns mesos, el mateix col·lectiu va realitzar un taller de circ amb David Cuspinera al Teatre Auditori.

'Non Stop Gospel 2.0'

A partir de la música i de l’espectacle de gòspel que teníem programat, vam fer una connexió amb el programa Niu, un espai d’atenció a dones embarassades en risc d’exclusió social, vinculat a Serveis Socials. Les dones participants al programa van realitzar dues sessions amb una musicoterapeuta especialitzada en nadons, a través de les quals la música, el cant, la veu i el so es van utilitzar com a elements per a la cura de l’embaràs, el part i el futur vincle amb el nadó.

'Marúnica'

La companyia Roberto G. Alonso destaca pel seu particular llenguatge coreogràfic, caracteritzat per la fusió de la dansa amb la dramatúrgia i per una concepció escènica peculiar, imaginativa i detallista. Amb la col·laboració de dues de les ballarines de la companyia, vam realitzar dues sessions de dansa per infants procedents del Laboratori artístic i de moviment del Centre Cívic Nord. El Laboratori és un projecte comunitari pensat per infants del barri de 6 a 9 anys, on participen 12 nens/nenes. Vam realitzar una sessió abans de l’espectacle i una sessió desprès, i els infants van venir a veure l’espectacle amb les seves famílies, en una experiència única on van coincidir més de 30 persones entre nens i famílies, moltes de les quals tenien la seva primera experiència teatral.

'ConcertO'

ConcertO és una proposta escènica de l’artista portuguès Tiago Cadete. Un concert de múltiples veus d’immigrants llatinoamericans residents a Portugal i Espanya, testimonis que formen una partitura que revela processos migratoris contemporanis en juxtaposició amb la història colonial. Un grup de joves nouvinguts procedents de l’Espai Jove Font Verda van venir a veure l’espectacle i posteriorment van realitzar dues sessions de jocs teatrals amb Marta G. Otín, directora de l’Escola Arsènic Espai de Creació.