Temporada 23/24

Connexions amb l'artista convidat

Ens apropem a la cultura senegalesa

TALLERS DE CANT SENEGALÈS

A la nostra ciutat hi ha previst 8 tallers, d’entre 1 i 3 hores de duració, amb diferents col·lectius.

En un dels casos es tracta d’un taller obert a tots els nostres abonats i espectadors que vinguin al concert de CantÀfrica o que tinguin entrades per venir al concert de NIO amb l’OCGr, i els permetrà apropar-se a les cançons de la terra del Momi Maiga i conèixer totes les tradicions relacionades amb les aquestes cançons.

L’artista convidat Momi Maiga també realitzarà dues sessions amb els alumnes de batxillerat escènic del Institut Celestí Bellera de Granollers, on a banda del taller previst podran parlar sobre la trajectòria del músic i gaudir d’un taller de djembé a càrrec de Daniel Smith.

Entre els tallers, destaquem també una col·laboració amb el Cor Mixt Amics de la Unió, que permetrà convidar a persones nouvingudes a participar en diverses sessions del Cor Mixt, per conèixer tant cançons tradicionals catalans com cançons en mandinga. Diverses sessions, dirigides tant per Momi Maiga com per David Gómez Comino, director del Cor Mixt, permetran als participants aprendre algunes cançons que mostraran al vestíbul del teatre el dia del concert NIO amb l’OCGr, el proper 27 d’abril de 2024.

La resta de tallers són pensats per col·lectius concrets, entre els que trobem un grup amb discapacitat intel·lectual, dones en risc d’exclusió social i/o problemes de soledat o persones que conviuen amb un trastorn de salut mental, entre d’altres.

TALLERS DE DJEMBÉS

Els tallers de djembés, a càrrec de Daniel Smith, ofereixen una immersió vivencial en la música africana, fomentant el coneixement i l'apreciació de cultures diverses. A través de la percussió, es promouen habilitats rítmiques i de coordinació, així com el treball en equip i la col·laboració entre els participants. Aquests tallers també proporcionen una experiència lúdica i terapèutica, reduint l'estrès i millorant el benestar emocional. Durant la temporada 2023/2024 s’han dut a terme tallers amb col·lectius com l’Espai jove Font Verda; els joves de l’Hospital de dia del CSMIJ; el grup de Transició a la vida adulta de l’Escola Montserrat Montero; el Batxillerat escènic de l’Institut Celestí Bellera o alumnes de l’Escola Ponent.

Connexions amb altres espectacles

'Concert per a nadons'

Al novembre de 2023, coincidint amb l’espectacle del Festival elPetit “Concert per a nadons” vam dur a terme una connexió amb el Centre Penitenciari Quatre Camins. En Paulo Lameiro, un referent internacional de la música en viu per a la primera infància va dur a terme un taller per a pares del grup de parentalitat. La proposta, que es va dur a terme al centre, tenia com a missió generar un espai d’encontre artístic segur i de qualitat per als interns i les seves famílies amb l’objectiu de fomentar vincles i despertar sensibilitats. També estava previst que els interns i les seves famílies poguessin assistir al Teatre Auditori per gaudir de l’espectacle “Concert per a nadons”, però finalment, per logística del Centre, aquesta participació no va ser possible.

'Gran Circ acrobàtic de la Xina' i 'Latas'

A partir dels espectacles de circ “Gran circ acrobàtic de la Xina” i “Latas”, de la companyia D'Click, es van dur a terme connexions amb diferents col·lectius per treballar el circ. Ho vam fer a través de tallers a càrrec de David Cuspinera, actor, acròbata, ballarí i professor de tècniques de circ, i llicenciat per l’Institut del Teatre de Barcelona. Entre les activitats que es treballen en el taller destaquen els equilibris (xanques, monocicle, funambulisme i rolla bolla), els malabars i els aeris (trapezi i teles). Entre els col·lectius participants en aquestes connexions trobem refugiats provinents del Servei de la Creu Roja; usuaris de l’Espai Jove Font Verda; nois i noies de l’espai Kanalla dels Centres Cívics Can Gili i Can Bassa; famílies d’alumnes de l’Escola Ponent; alumnes de les escoles Turó de Can Gili i Peranton; joves de l’Hospital de dia del CSMIJ i dones procedents del col·lectiu DIMAS que estan realitzant cursos de formació.

'Suspensión'

En connexió amb l’espectacle Suspensión, es van dur a terme diversos tallers pels alumnes dels Instituts de Granollers que formen part del servei de mediació que impulsa l’Ajuntament de Granollers. L’objectiu del grup és mediar en conflictes amb els companys, recolzar i aportar; gestionar el conflicte perquè no es passi a la violència i naturalitzar els conflictes, basant-se en el diàleg. De la mà de la Directora de teatre i coordinadora d’”Arsènic. Espai de Creació”, van dur a terme sessions per treballar la confiança, la força del grup i la rumorologia. Posteriorment, de manera conjunta, van assistir a l’espectacle en la seva funció de matí, organitzada per l’Associació cultural de Granollers.